Lesaanbod

Wat is wat? Hier lees je meer over de inhoud van de verschillende lessen.

Kracht | ontspanning | lenigheid | Souplesse | concentratie

Lesaanbod 2020

Yin yoga

Yin yoga geeft ruimte in je lijf, je hoofd en in je hart. Doordat je de yin yoga houdingen minimaal 3 minuten aanhoudt, krijg je de tijd om naar binnen te keren. Hierdoor kan je beter voelen wat je te doen staat, en leer je om naar je intuïtie te luisteren.

Yin yoga werkt op de bindweefsels. Het maakt het bindweefsel soepel en sterk. Hierdoor zit je beter in je vel, verlaag je de kans op blessures en word je heerlijk soepel en lenig. Yin yoga is voor iedereen en is een mooie aanvulling op meer yang sporten zoals hardlopen, fitness of ashtanga yoga.

Pilates

De pilates lessen zijn voor beginners en gevorderden. We werken aan het versterken van het powerhouse en de benen. Ook werken we aan evenwicht, en het trainen van je houding. 

Ashtanga yoga

Bij Ashtanga yoga vormt de ademhaling de leidraad voor de opeenvolgende actieve en dynamische yoga houdingen.

Een diepe ademhaling en vloeiende bewegingen tijdens de les zorgen voor het creëren van warmte en energie in je lichaam. Zo wordt je lichaam gereinigd, komt je geest tot rust en ontwikkel je een krachtig en flexibel lichaam.

Tijdens de lessen besteden we naast yogahoudingen ook aandacht aan heerlijke meditatie en ademhalingsoefeningen.

Yoga is zowel voor beginners als gevorderden. Iedereen kan op zijn eigen niveau meedoen. 

Yin yang yoga

Yin Yang yoga is een combinatie tussen dynamische yoga oefeningen, gecombineerd met de rustige en ontspannen yin houdingen.

Het Yang gedeelte van de les bestaat uit oefeningen die in een flow worden uitgevoerd, waarbij de ademhaling belangrijk is. De Yin houdingen worden langere tijd aangehouden, 2-3 minuten,  en zijn vooral gericht op het rekken van het bindweefsel.

Yang yoga

Yang yoga is een dynamische, vloeiende stijl van yoga waarbij de houdingen in een doorgaande flow met elkaar zijn verbonden. Yang yoga is gebaseerd op Ashtanga yoga. het grote verschil is dat de volgorde van de houdingen niet vastligt. Yang yoga heeft onder andere een gunstig effect op je conditie en kracht in je lichaam, de flexibiliteit, ademhaling en concentratie.

Deze stijl is vooral geschikt als je, naast de mentale ontspanning, op zoek bent naar een flinke fysieke inspanning.

ervaar de ‘After yoga glow’

Word nu lid bij Yoga & pilates studio Woubrugge

Heb je weleens gehoord van de ‘after yoga glow’ ? Het is het gevoel dat je jaren jonger en met nieuwe inspiratie van je yogamat afstapt! Geloof je het niet? Kom eens een les proberen en ervaar het zelf.