OVER
The Yoga District

Volg lessen op jouw niveau, onder begeleiding van professionele docenten.

over ons

Persoonlijke aandacht en professionele docenten

Wij willen je een plek bieden waar je je kunt ontspannen en waar je jezelf weer helemaal kunt opladen.

Bij The Yoga District nemen we de tijd voor je en kan je op je eigen niveau deelnemen aan de ontspannen yoga en pilates lessen. Voel je welkom om binnen te lopen voor een proefles.

Je hebt de keuze uit meer dan 10 lessen per week!

Kleine groepen

Ruim lesaanbod

Gekwalificeerde betrokken docenten

Betrokken docenten

Ons docenten team

Audrey Ferrol

Audrey Ferrol

Yoga docente

In mijn leven heb ik twee grote passies, yoga en reizen. Reizen voedt me, geeft inspiratie en nieuwe inzichten. Yoga doet dit ook voor mij.

Judith de Haas

Judith de Haas

Yoga & pilates docente

Pilates heeft mij enorm geholpen bij het herstel van een hernia. Voor iedereen met rugklachten: er is hoop! Kom een keer meedoen met mijn les!

Veronique van Delft

Veronique van Delft

Yoga docente

Yoga heeft mij niet alleen het vertrouwen in mijn lichaam teruggegeven na een burn-out, maar heeft mijn lichaam ook zoveel sterker gemaakt. Elke les geeft iedereen weer iets anders, waar het voor de één het moment van rust is om alle herrie om zich heen buiten te sluiten kan het voor de ander weer een uitlaatklep zijn voor de stress van de dag. In mijn lessen werk ik graag met een thema. Een snelle flow, werken aan de basis houdingen of kracht in het lichaam aan te spreken door een easy flow les. Geen les is hetzelfde!

Henriët van der Ploeg

Henriët van der Ploeg

Yoga docente

In een moeilijke periode waarin ik erg zoekende was, ben ik in aanraking gekomen met yoga en heb daarin een belangrijk stukje van mijzelf teruggevonden. Yoga is mijn eigen eilandje van rust, waar ik helemaal mezelf kan zijn. Het feit dat ik voor niemand anders mijn mat uitrol, puur voor mijzelf, maakt iedere yogales tot een klein cadeautje. Dit cadeautje hoop ik in mijn lessen ook aan anderen te kunnen bieden.

Bianca Verlooy

Bianca Verlooy

Pilates docente

Door Pilates ben ik van mijn heupklachten afgekomen.  De klachten zijn ontstaan door verkeerde balans in combinatie met paardrijden. Door Pilates heb ik een betere houding gekregen. Het leuke is dat daardoor ook mijn paard meer in balans is en beter in zijn lijf zit.

Ik geef basis tot halfgevorderde klassieke Pilates matlessen. Er zijn altijd uitdagingen en/of opties, zodat je op je eigen niveau altijd mee kunt doen. Pilates is voor iedereen!

Esther Boer

Esther Boer

Yoga docente | Eigenaresse

Elke nieuwe dag start met nieuwe mogelijkheden, veranderingen, eisen, taken en verleidingen. Om in deze dagelijkse veranderende omstandigheden rust te kunnen bewaren, start ik elke dag met yoga. Dat kan een volledige practice zijn, ademhalingsoefeningen of een korte meditatie. Dit momentje van rust voor mezelf zorgt ervoor dat ik bewust kan kiezen waar ik wel en geen energie in wil steken, ik voel mij meer verbonden met de mensen om mij heen en kan een geduldige en liefdevolle partner en moeder zijn.
Ik vind het heerlijk om de ervaringen die ik heb met yoga te mogen delen mij mijn studenten. Tijdens mijn lessen gaat het niet om de perfecte asana (houding) uit te voeren, maar om inzicht te krijgen in hoe je beweegt, te kunnen voelen wat jouw lichaam nodig heeft op dat moment en om jezelf toe te staan om te genieten van het moment.

ONs lesaanbod

Wij zijn gespecialiseerd in

Yin yoga

Heb je vaak een volle agenda, en kan je wel wat rust en ontspanning gebruiken? Volg dan een heerlijke ontspannen yin les. Je stapt naar buiten met een portie nieuwe energie. 

Pilates

De Pilates oefeningen geven je slanke, sterke spieren.  Je werkt aan het versterken van je buikspieren en onderrug waardoor je houding verbeterd en rugklachten verleden tijd zijn. 

Ashtanga yoga

Ashtanga yoga is een actieve en dynamische yogavorm. Bij Ashtanga yoga vormt de ademhaling de leidraad voor de opeenvolgende yoga houdingen. Je geest komt tot rust en je ontwikkelt een krachtig en flexibel lichaam.

Roll & Release

Fascia is een ander woord voor bindweefsel. In deze les stimuleren we het bindweefsel op verschillende manier om zo sterker en soepeler te worden.

Yoga nidra

De slaap van de yogi’s. In één sessie van 45 minuten haal je 3-4 uur slaap in. Deze les wordt maandelijks ingepland. Hou het rooster in de gaten.

Yoga retreat

Een á twee keer per jaar organiseren we een yoga retreat. Een heerlijke ontspannen weekend dat je niet wilt missen.

Testimonials

Anderen over ons

The Yoga District, een verrijking voor mijzelf en ons dorp!

Wat een fijne lessen worden er gegeven op een heerlijke locatie! Zelf ga ik drie keer per week en volg verschillende soorten yoga onder deskundige en motiverende leiding van Esther Boer en andere docenten. Zelf ervaar ik meer soepelheid, lenigheid en heb geen rugklachten meer. Ook let ik meer op mijn houding. Eigenlijk zou ik elke dag wel een les willen volgen…kijk er altijd weer naar uit!!

Afke

“Professionele lessen, uitstekende locatie en een te gekke vibe.”

Stephanie

“Ik heb heel wat yoga lessen gehad, maar nog nooit zo professioneel! Echt super vind ik het! Dus alvast dank daarvoor!”

Kirsten

“Alleen even een mailtje om je te laten weten dat ik je lessen op donderdagavond supertof vind. Voor het eerst dat ik de dagen aftel naar een sportavond, en het jammer vind als het voorbij is.”

Marieke

“Bij The Yoga District vind ik de perfecte combinatie tussen fysieke inspanning en mentale rust. De lessen zijn erg afwisselend en ik kan elke week al naar gelang een andere les kiezen. Maar een andere mogelijkheid is om elke week naar dezelfde les te gaan en bijvoorbeeld mijn Ashtanga serie te doen of begeleid te volgen. Ik vind het heel erg fijn dat ook de abonnementen erg flexibel zijn waardoor ik met mijn zeer wisselende werkschema niet het gevoel heb dat ik nodeloos voor lessen betaal. Het inschrijvings-appje zorgt er ook voor dat ik zelfs op de dag zelf nog kan beslissen te gaan. Wat ik echt een super bonus vind is dat er in vakantie perioden extra en speciale lessen kunnen worden gevolgd. Deze lessen komen dan vaak van buiten de studio en zorgen ervoor dat je ook eens kan proeven aan andere yoga of bewegingsvormen. Ik vond de klankschaalsessies een hele leuke afwisseling van de reguliere lessen. Iets wat ik anders waarschijnlijk nooit opgezocht zou hebben.  Esther kent haar leerlingen en weet haar (en de andere) lessen perfect op ons af te stemmen. Ook blijft ze zichzelf en de studio ontwikkelen en uitdagen wat zorgt voor blijvende groei. Voor mij een erg goede fit dus  “

Michelle

“Top yoga studio. Goede persoonlijke en professionele begeleiding. variatie in lesaanbod. En lekker in eigen dorp!”

Corrie

“De studio van The Yoga District voelt als luxe. De mogelijkheden die de studio biedt passen perfect bij mijn drukke baan en soms hectische leven. Het idee dat je bijna elke dag van de week een yoga les kan volgen geeft een gevoel van rijkdom. Door de yoga en pilates lessen die ik volg kan ik veel beter omgaan met de dagelijks stress van altijd moeten en niets willen missen. Ik raad dan ook uit volle overtuiging de pilates lessen van Judith en Lieke aan, de yin yang lessen van Audrey en Esther en natuurlijk mijn favoriete les, de asthanga lessen van Esther. Voor iedereen, zowel beginner als degene die al wat jaartjes bezig zijn is The Yoga District een absolute aanrader! “

Veronique

“Heb Esther in Noordwijk leren kennen als een super enthousiaste yogadocente met veel kennis. En heeft mij met haar Yoga Nidra lessen heel veel rust en energie gegeven. Helaas voor mij is Esther verder gegaan in Woubrugge ( te grote afstand voor mij) met het concept Yogadistrict met een uitgebreid lesaanbod. Gelukkig heeft zij nu ook een podcast Yoga Nidra welke ik dagelijks beluister. Woon je in de omgeving Woubrugge kan ik Yogadistrict van harte aanbevelen. En anders gebruik maken van de online versie Yoga Nidra of Pilates echt top.”

Lyonne

Enkele maanden geleden kwam ik van Amsterdam in Woubrugge te wonen. Ik wilde graag sporten en mij werd yoga aanbevolen. Eerst dacht ik wel dat zweverige is niets voor mij, maar toch heb ik een proefles geboekt. Tot mijn verbazing was er niets zweverigs aan maar trof ik een lerares die met zoveel passie en liefde haar yogalessen geeft, dat ik vrij snel daardoor werd aangestoken.

Ik heb zelf astma en veel last van mijn longen en spieren, maar door deze lessen ben ik nu een stuk leniger en zijn mijn longen een heel stuk beter.

Ik leer zelfs hoe mijn eigen lichaam in elkaar zit en wat ik kan doen om beter met de pijn om te gaan. Nooit gedacht dit ooit te ervaren. Ik hoef veel minder medicijnen te gebruiken en voel me veel beter en dit door yoga. Wie had dat gedacht?! Verder vind ik het erg prettig dat elke les anders is en er zoveel verschillende lessen gegeven worden. Ook worden er vaak workshops gegeven waardoor je alles beter begrijpt en op een andere manier ervaart. Dus echt een aanrader voor iedereen die op zoek is naar goede en met passie gegeven yogalessen.

Ik had nooit gedacht dat ik zou zeggen nu het vakantie is, dat ik het echt heel erg mis!

Belinda

“The Yoga District is een fantastische yoga studio,waar je in je eigen tempo je lessen kan volgen. Geweldige docenten die je goed begeleiden. Ook worden er geweldige workshops georganiseerd.”

Denice

“Super goede yoga lessen, fijne docenten, professioneel, en een goede sfeer.  Een echte aanrader!!”

Marinda

“Wat een fijne lessen met veel subtiele goede tips! Heerlijk!”

Karin

“Elke dinsdagmorgen een feestje, heerlijk ontspannen lessen van Esther, zonodig ter plekke aangepast aan bv. opspelende rugklachten! En waarachtig, na een uur zijn de klachten aanzienlijk verminderd. Er heerst een prettige sfeer en de lessen zijn elke keer anders. Kortom, een aanrader!”

Carien

“Ashtanga is een heerlijke workout.”

Joanna

” Je kunt elke week kiezen voor een andere yoga of heerlijk elke week naar dezelfde les om jezelf steeds wat te verbeteren. De yoga nidra blijft fantastisch. Heerlijk ontspannen onder begeleiding van Esther haar verhaal.”

Irma

” Je bent een inspiratie voor anderen. Want zelfs in mijn vakantie ben ik zelf thuis met yoga bezig omdat ik je lessen mis!.”

Kirsten

Ken jij de ‘after yoga glow’ al?

Heb je weleens gehoord van de ‘after yoga glow’? Het is dat gevoel dat je jaren jonger en vol inspiratie van de yogamat afstapt. Geloof je het niet? Kom eens een les meedoen en ervaar het zelf!